verder lekker lezen

Wat houdt de WWFT wet precies in?

bedrijf

Misschien had je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar de WWFT wet is een hele belangrijke. Hij is in het leven geroepen om te voorkomen dat zwart geld (crimineel geld) via het bedrijfsleven wordt witgewassen, waardoor criminele of zelfs terroristische praktijken worden gesteund. Als jij een bedrijf hebt dat handel doet met andere bedrijven dan ben je verplicht aan deze wet te voldoen. De wet heeft voornamelijk betrekking op grote contante geldsommen, want digitale transacties zijn nu eenmaal wat makkelijker te controleren en verifiëren. Als jij als bedrijf wel eens betaald wordt in contanten dan is het belangrijk dat je deze klant volgens de WWFT wet controleert op diens identiteit. Dit kun je doen met speciale WWFT software.

Hoe kun je voldoen aan de WWFT wet?

Het kan lastig zijn om zelf de identiteit van klanten te controleren, zeker als deze zich in het buitenland bevinden. Daarom is er speciale WWFT software waarmee je dit kunt doen. Als je deze gebruikt kun je heel gemakkelijk de desbetreffende klant invoeren en diens identiteitspapieren uploaden. Het systeem controleert deze dan op meerdere manieren, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Dit heeft als grote voordeel dat je altijd zeker weet dat je te maken hebt met een echt persoon die op legitieme wijze werkt, maar ook dat je ingedekt bent wanneer dit per ongeluk niet het geval blijkt. Je hebt er immers alles aan gedaan om dat te voorkomen.

Bescherm je reputatie met WWFT software

Omdat het zo belangrijk is dat je voorkomt dat je zaken doet met mensen die gelinkt worden aan criminele activiteiten kun je beter goede software gebruiken om te voldoen aan deze wet. Daarmee dek je jezelf ook in met betrekking tot eventuele reputatieschade. Je hebt immers de identiteit van deze (nieuwe) klant op de juiste wijze gecontroleerd en jou treft geen blaam als er achteraf toch iets niet helemaal pluis blijkt. Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *