verder lekker lezen

Tuinaanleg is het werk van vaklui

Tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is belangrijker dan je denkt. Je tuin is het eerste dat bezoekers te zien krijgen. Het creëren van de ideale tuin is de taak van professionals. Er zijn echter veel dingen die je zelf kunt doen. Met een eenvoudige en zelf gemaakte schets krijgt de aannemer een duidelijk beeld van je verwachtingen. Hij kan vervolgens je voorlopige schetsen gebruiken om meer gedetailleerde ontwerpen te maken. Zo bespaar je heel wat geld. Het geld dat je zo spaart, kun je gebruiken om bloemen of struiken te kopen.

 

Bepaal je budget

Bepaal eerst je beschikbaar budget en wijk er niet meer van af. Dit maakt het makkelijker om je ​nieuwe tuin te realiseren. Het laat je meteen zien of je plan binnen je budget past. Dit maakt het mogelijk om voordeligere oplossingen te vinden. Een nieuwe tuin aanleggen is een vak. Door zoveel mogelijk voorbereidingswerken uit te voeren kun je veel besparen.

Tuinplan

Het aanleggen van een nieuwe tuin begint met het maken van een tuinplan. Zet alle bloemen, planten en struiken op de juiste plek. Houd rekening met de bodemstructuur en met de beste plek om ze te laten groeien en bloeien. Welke bloemen en aanplantingen geven de voorkeur aan zon of schaduw? Het meeste plezier beleef je als planten en heesters in alle seizoenen voor de nodige kleur zorgen. Combineer vroege bloemen met bloemen, planten en heesters die in de zomer op hun mooist zijn, met herfstbloemen en met wat in de winter kleur geeft aan je tuin. Zo bepaal je eenvoudig de gewenste sfeer in de tuin.

Wanneer tuin aanleggen?

Het is beter om in de herfst je nieuwe tuin aan te leggen. Dan is de grond nog relatief warm en vochtig en daar voelen planten en struiken zich best thuis. Zo vormen ze nog voor de winter stevige wortels voor voldoende groeikracht in het voorjaar. Woon je in Barendrecht en droom je van een mooie tuin? Tuinaanleg Barendrecht helpt je daar graag bij.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *