verder lekker lezen

Kinderkleding bedrukken?

Kinderkleding bedrukken?

Vandaag ga ik je meer vertellen over het bedrukken van kleding. Ik ga vertellen hoe het bedrukken van kleding werkt. Wie de kleding bedrukt, ook kun je kinderkleding bedrukken. Verder ga ik je alles vertellen over kleding bedrukken, ik hoop dat je na het lezen van deze tekst een stuk meer weet over het onderwerp. Toch vraag ik me af, heb jij zelf wel een kleding bedrukt? Ken jij misschien iemand die kleding bedrukt? of zou jij zelf een kleding willen bedrukken? Dit zou heel mooi zijn! Daarom ga ik je nu wat vertellen over het bedrukken van kleding.

Textiel bedrukken

Bij het bedrukken van textiel worden er in een of meerdere kleuren patronen aangebracht op de kleding of stof. Het lijkt op het verven van textiel, maar bij het verven van textiel wordt de gehele stof in een kleur geverfd. Op deze manier kun je natuurlijk ook kinderkleding bedrukken. Verder bestaan er diverse manieren om textiel te bedrukken, waarvan directe druk, reserve druk en est druk het belangrijkste zijn. Er zijn ook verschillende druk stoffen, zoals plantaardige, dierlijke, minerale of kunstmatige druk stoffen. Een aantal natuurlijk grond stoffen zijn; purper, meekrap, verfhout, indio, enzovoort. Kunstmatige kleurstoffen zijn; teer, zwavelkleurstoffen of indanthreen. 

Voorbereiding en afwerking

Voor dat je kunt gaan drukken gaan daar een aantal handelingen aan vooraf. Daar ga ik je nu een stuk meer informatie over geven, dit geldt ook voor kinderkleding bedrukken. Met de hulp van scheren, zengen en kalanderen worden opstaande vezels verwijderd en vlak gelegd. Dit is om er voor te zorgen dat het oppervlak waar je op gaat drukken glad wordt. Na het drukken van een afbeelding of logo volgt een fixeer fase. Dit gaat doormiddel van een stoombad die het verdikkingsmiddel laat vervloeien. Dit zocht er voor dat de kleurstof zich goed aan de vezels kan vestigen. Daarna kan het kledingstuk geglansd worden door middel van kalanderen of het aanbrengen van een glansmiddel. Hopelijk was dit stukje informatie een beetje duidelijk.

Wie en waarom?

Als je je gaat afvragen welke mensen iets bedrukt willen hebben waarom zij dit willen kom je er al snel achter dat dit meestal kleine ondernemers zijn. Natuurlijk zijn er ook onwijs veel grote bedrijven die kinderkleding bedrukken. Maar er zijn bijvoorbeeld ook jongeren die een eigen kledinglijn starten en hun kleding bedrukt willen hebben. Als ik iemand mag aanraden die leuke bedrukte kinderkleding verkoopt zou ik een kijkje nemen op de website van Damara kids.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *