verder lekker lezen

Indiaas eten Den Haag 

Indiaas eten Den Haag

 

 Wil je eens een nieuwe keuken uitproberen? Misschien kan je dan Indiaas eten uitproberen. Indiaas eten is er in allerlei soorten en smaken. Het hoofdgerecht van de Indiase keuken is een curry. Naast dit beroemde gerecht heeft de Indiase keuken nog veel meer lekkers te bieden. Wil je binnenkort graag een keer Indiaas eten in Den Haag? Lees in dit blog meer over de Indiase keuken.

 

Vegetarische gerechten

 

Als je vegetarisch eet heb je in een Indiaas restaurant veel keuze. Nergens op de wereld eten zo veel mensen vegetarisch als in India. Dit heeft vooral veel te maken met de godsdienst in India. Wel wordt er bij veel Indiase gerechten paneer (een soort kaas) gebruikt en wordt er veel gebruik gemaakt van ghee (geklaarde boter) en koemelk. Als je veganistisch eet is het dus goed dit er altijd even bij te zeggen, zodat ze deze dierlijke producten voor jou gerecht kunnen vervangen. 

 

Kleine gerechtjes

 

In een Indiaas restaurant zal je vaak zien dat je kan kiezen voor een tafel vol kleinere gerechtjes. Dit is leuk om met twee of meer mensen te doen. Je krijgt dan een tafeltje vol met verschillende curry’s, leuke hapjes zoals samosa’s, papadum en chutney en altijd rijst en nanbrood. Zo kan je van alles wat proeven en op een leuke manier kennis maken met de Indiase keuken.

 

Curry’s

 

Zoals eerder genoemd is een curry het meest gegeten gerecht in de Indiase keuken. Een curry is een kruidig gerecht met heerlijke groenten in een romig sausje. Een curry kan heel scherp zijn, maar als je daar niet van houdt kan je ook kiezen voor een milde curry. Omdat een curry eigenlijk best makkelijk is om zelf te maken, is het leuk om dit thuis ook een keer te proberen. De curry zal dan misschien niet zo lekker zijn als in een Indiaas restaurant, maar het zal jou en de mensen voor wie je kookt vast heel blij maken.

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *