verder lekker lezen

Een redactionele illustratie laten maken

Redactionele illustratie

Iedereen kent ze wel, de illustraties bij artikelen in tijdschriften, kranten en folders. Deze illustraties zijn speciaal gericht op het ondersteunen en het verhelderen van het artikel, en worden ook wel ee redactionele illustratie genoemd. Sommige van deze illustraties zijn gericht op het prikkelen van de nieuwsgierigheid van een lezer, anderen richten zich op de humor in een artikel, en weer anderen zorgen voor opheldering en verdere uitleg. Lezers vinden het pretig om beeld te hebben bij een artikel, iets meer dan alleen het geschreven woord, en dat is waar een redactioneel illustrator bij kan helpen.

Wat is een redactionele illustratie

Een goede redactionele illustratie kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Een artikel bevat vaak belangrijke informatie die niet altijd meteen duidelijk wordt bij het lezen van alleen de titel. Een illustratie kan zorgen voor opheldering, en kan de nieuwsgierigheid van de lezer weten te prikkelen. Daarnaast kan een redactionele illustratie ook worden gebruikt als commentaar bij een artikel, of om een beetje humor toe te voegen.

Waar kan een redactionele illustrator jou mee helpen

Het maken van een redactionele illustratie is vanzelfsprekend altijd een kwestie van maatwerk. Elke illustratie word speciaal ontworpen voor één artikel. De illustrator zal hierbij rekening houden met een eventueel wensenlijstje. Er zijn verschillende soorten illustraties, denk hierbij bijvoorbeeld aan cartoons, tekeningen of sketches. In overleg met de redactionele illustrator kan je jouw wensen aangeven.

Belangrijk bij het vinden van een redactionele illustrator

Als je op zoek gaat naar een redactionele illustrator, is het belangrijk om daar goed de tijd voor te nemen. De meeste illustratoren hebben een online portfolio, waar je gemakkelijk een kijkje in kunt nemen. Schroom niet om er meerdere te bekijken, voordat je degene kiest wiens redactionele illustraties jou het meeste aanspreken. En vergeet ook niet om te lezen wat ze over zichzelf vertellen. Het is namelijk ook belangrijk dat er een goede klik is met de illustrator die je jouw artikelen, columns of verhalen toevertrouwd.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *