verder lekker lezen

Een ergotherapeut leert patiënten weer zo zelfstandig mogelijk leven

Ergotherapie Roosendaal

Een ergotherapeut is een paramedicus die zich vooral bezighoudt met het begeleiden, adviseren en behandelen van patiënten met een lichamelijke of geestelijke beperking. Door hun handicap zijn ze zelf niet meer in staat om zelfstandig te wonen, te leven of te werken. Een ergotherapeut zorgt er voor dat patiënten hun dagelijkse activiteiten weer in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen uitvoeren en zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Woon je in de regio Roosendaal en heb je nood aan hulp, begeleiding en ondersteuning? Dan is een vrijblijvend en verkennend gesprek bij Ergotherapie Roosendaal zeker een aanrader.

Betekenisvol

Dankzij een therapie op maat vergroot de zelfstandigheid van patiënten bij zijn dagelijkse activiteiten. Dat gaat van zijn persoonlijke verzorging tot de breedst mogelijke hulp in het huishouden. De ergotherapeut doet nog veel meer. Hij zorgt voor de nodige begeleiding  bij werk, studie en- of vrije tijd en neemt ook de revalidatie bijvoorbeeld na een ongeval voor zijn rekening. De ergotherapeut wordt vaak ingeschakeld bij mensen die een of ander lidmaat missen, maar even goed bij jonge gezinnen met kinderen en steeds meer bij senioren. Deze laatste worden door de ergotherapeut geholpen om zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. Mensen die pijn hebben bij lopen of zitten, met plotse stemmingswisselingen en met geheugen en aandachtsproblemen doen ook vaak een beroep op de ergotherapeut.

Grotere zelfstandigheid

Het doel van een ergotherapeut is patiënten hun zelfstandigheid zoveel mogelijk teruggeven. Dat doet hij met gesprekken met de patiënt, hem nauwlettend op te volgen, het opstellen van een behandelingsplan op maat en de uitvoering ervan. Hij werkt zowel privé als in een verpleeghuis, een zorginstelling of in een woon- of werkomgeving. Hij onderzoekt, observeert, stelt de graad van de beperking(en), gaat alle mogelijkheden na om de patiënt zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Eens alles in kaart stelt hij doelen voorop en de manier waarop deze kunnen bereikt worden. Hij maakt dus deel uit van de eerstelijnszorg en werkt nauw samen met andere therapeutenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *