verder lekker lezen

De voordelen van een naverwarmer

Naverwarmer

Met de uitbraak van de Coronacrisis is het wederom duidelijk geworden hoe belangrijk een functionerend ventilatiesysteem is. De meeste mensen met een kantoorbaan zitten zo’n 40 uur per week in een afgesloten ruimte – wanneer de luchtkwaliteit te wensen overlaat is dit gegarandeerd een risico voor de gezondheid en productiviteit. Zeker in de herfst en winter zet men niet snel een raampje open. Zorg er dus voor dat het met het ventilatiesysteem snor zit. Een onderdeel van een luchtcirculatiesysteem is de naverwarmer. Lees hier wat dit precies is en waarom dit een essentieel onderdeel is. 

Wat is een naverwarmer?

Je te lang in een slecht geventileerde omgeving bevinden is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Zit je veel binnen, dan is een goed functionerend ventilatiesysteem een must. Ook voor je concentratie is meer frisse lucht natuurlijk beter. Ook dient je omgeving de juiste temperatuur te hebben, zeker wanneer je hier een hele (werk)dag in spendeert. Een naverwarmer is een onderdeel van het ventilatiesysteem dat verantwoordelijk is voor dit laatste aspect. Hiermee wordt de lucht die rond geblazen wordt op de juiste temperatuur gebracht. Geen onmisbare luxe in Nederland, waar de verwarming vaker aan- dan uitstaat. 

Niet alleen verwarmen

Een naverwarmer heeft niet alleen de functie de lucht te verwarmen; het kan ook koelen en filteren. Zo is dit het hele jaar rond een nuttige toevoeging van je ventilatiesysteem. Groot voordeel van naverwarmers is dat ze in afzonderlijke ruimtes kunnen worden aangebracht. Op die manier kan de temperatuur in elke kamer naar wens worden afgesteld. Handig, want in een kantoorgebouw zal normaliter alle geventileerde lucht dezelfde temperatuur hebben. Een extra onderdeel dat de temperatuur kan regelen is dan ook een waardevolle toevoeging voor elk gebouw. 

Soorten naverwarmers

Er zijn veel verschillende soorten naverwarmers op de markt. De meeste zijn ontworpen voor een horizontale luchtstroom, maar verticale luchtstromen zijn ook mogelijk. De kanaalaansluiting kan rond of rechthoekig zijn. Er bestaat naverwarmers die werken op elektriciteit, maar ook op water. Welke de beste keuze is, is vooral afhankelijk van het bestaande systeem.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *