verder lekker lezen

Hoe gezond zijn Vietnamese gerechten?

Vietnamese gerechten otterdam

De Vietnamese keuken en haar gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Men gebruikt vooral natuurlijke producten en vooral verse groenten en kruiden. Alle gebruikte ingrediënten rijn rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Woon je in de regio Rotterdam en wil je zoveel mogelijk wereldkeukens ontdekken? Wil je ook met de Vietnamese keuken kennismaken? Breng dan zeker een bezoek aan Vietnamese gerechten Rotterdam.

Vitaminen, mineralen en eiwitten

Vietnamese voedingsproducten zijn rijk aan vitamine A en E. Daar zorgen de verse groenten en kruiden voor. In tegenstelling tot onze westerse keuken is de Vietnamese arm aan eiwitten. Vitamine E is een van de sterkste antioxidanten. Die beschermen je tegen de vrije radicalen die onze lichaamscellen beschadigen. Ze maken je ziek en versnellen je natuurlijk verouderingsproces. Sterke antioxidanten zoals vitamine E zorgen voor een strakke, jonge en stralende huid zonder ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes.

Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand

In de meeste Vietnamese ingrediënten vind je ook grote hoeveelheden foliumzuur en magnesium. Die versterken je immuunsysteem en verhogen je natuurlijke weerstand. Zo loop je veel minder risico op aandoeningen zoals verkoudheden, griep, corona, infecties van je luchtwegen, bronchitis en pijnlijke infecties van je urinewegen. Vietnamese gerechten zelfs tegen vermoeidheid en een gebrek aan energie.

Vietnamese gerechten zijn glutenvrij

Je vindt er ook weinig of geen tarwe gebruikt. Dat houd je bloedsuikerspiegel stabiel. Zo heb je minder snel honger en vermindert je trek in zoet. Vietnamese gerechten met mate gegeten zijn zo zelfs uitstekend voor diabetici.

Vetarm

De Vietnamese keuken  is ook opvallend mager en vetarm. Vetarme noedels staan er centraal. Een grote kom noedels is goed voor maar 400 calorieën en minder dan drie gram suiker. Vet, suikers, olie en zuivelproducten worden vervangen door verse groenten en kruiden, vooral koriander en munt. Die helpen tegen misselijkheid en hoofdpijn. De grote hoeveelheden ijzer en magere eiwitten zorgen voor stralend en gezond haar. Kortom, de Vietnamese gerechten passen perfect in een vet- en caloriearm dieet.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *