verder lekker lezen

Leven met een beperking in Tilburg

Leven met een beperking

Leven met een beperking in Tilburg kan lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld vastlopen in bepaalde zaken, of je kunt jezelf niet begrepen voelen. Mensen die zelf niet leven met een beperking geven mensen die wel een beperking hebben vaak ongevraagde adviezen of maken ongepaste opmerkingen. Een beperking kun je niet altijd aan de buitenkant zien. Iemand die bijvoorbeeld last heeft van een psychiatrische stoornis, kan er zo met het blote oog heel normaal uitzien, terwijl deze persoon toch beperkt wordt in het functioneren in het dagelijks leven. Dit omdat hij of zij bijvoorbeeld kampt met angstklachten. Het leren leven met een beperking in Tilburg kan dan ook vaak een hele opgave zijn.

Leren leven met een beperking

Wanneer je nog niet zo heel lang aan een rolstoel gebonden bent, kan dit nogal wat gevolgen met zich meenemen. In de eerste plaats is het belangrijk om te leren accepteren dat je aan een rolstoel gebonden bent. Voor de een gaat dit makkelijker dan voor de ander. Maar wanneer je als gevolg van een ongeluk of een chronische aandoening aan een rolstoel gebonden bent, kan dit een groot verlies zijn. Zeker wanneer je deze rolstoel voorheen nog nooit nodig hebt gehad. Daarnaast zal je allerlei dagelijkse handelingen anders uit moeten gaan voeren dan je voorheen gewend was. Aankleden en douchen kan een stuk lastiger gaan. Ook eten koken kan nogal wat problemen met zich meebrengen wanneer je niet beschikt over een aangepaste keuken. Om te leren leven met een beperking in Tilburg kun je de hulp inschakelen van een coach.

Een coach inschakelen

Wanneer je kampt met een lichamelijke beperking, kan het raadzaam zijn om een coach in te schakelen. Dit omdat je vastloopt in je dagelijks functioneren bijvoorbeeld. Mogelijk dat het vinden van een passende baan moeilijker gaat dan toen je nog geen beperking had. Eigenlijk is het volkomen onlogisch, maar er zijn werkgevers die nogal wat beren op de weg zien op het moment dat er iemand komt solliciteren die kampt met een beperking.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *