verder lekker lezen

Handtherapie is vooral geschikt voor het behandelen van polsproblemen

Behandeling handklachten Delf

Handtherapie behandelt vooral polskwetsuren en polsproblemen. Denk hierbij aan revalidatie na handblessures en breuken, maar denk ook aan leeftijdsgebonden ziekten of ongemak door bijvoorbeeld overbelasting. Met een kennismakingsgesprek wordt de oorzaak van je probleem in kaart gebracht en een behandelingsplan opgesteld. Die behandeling kan bestaan ​uit oefentherapie, informatie, littekenbehandeling, het plaatsen van spalken of stents en aanbevelingen voor dagelijkse activiteiten en mogelijke hulpmiddelen. Zowel fysiotherapeuten als ergotherapeuten beoefenen handtherapie. Ze werken nauw samen handergonomie- en fysiotherapeuten en met andere zorgverleners.

Ziekte van Dupuytren of bestuurdershand

Bij de ziekte van Dupuytren of bestuurdershand ontstaan strengen en knobbeltjes onder de huid van je handpalm. Ze kunnen overal op je handen en je vingers voorkomen waardoor vingers langzaam gaan krullen. Met de handtherapie wil de therapeut de functie van handen en vingers verbeteren.

Slijtage aan duimbasis

Slijtage aan de basis van de duim is een veel voorkomende vorm van gewrichtsslijtage. Handtherapie maakt je duim stabieler en sterker, waardoor dagelijkse pijn wordt verminderd.

Peesontstekingen in je duim

Peesontstekingen gaan vaak samen met zwellingen. De pijn kan zich over je duim en onderarm verspreiden, wat het gebruik ervan steeds moeilijker maakt. Tijdens de handbehandeling kunnen spalken worden gebruikt om het ontstoken gebied te ontspannen. Aangepaste oefeningen en massages zijn vaak nodig.

Ondervoeding of het regionaal pijnsyndroom

Stijve handen, zwellingen en pijn gedurende lange tijd na een operatie of letsel kunnen ondervoeding veroorzaken. Handbehandeling maakt gewrichten soepel, vermindert zwellingen en verbetert kracht en techniek.

Trigger vinger

Triggervingers of opgepotte vingers komen relatief vaak voor en verwijzen naar een ontsteking waarbij je de vingers moeilijk kunt buigen en strekken, vaak met handen dik tot gevolg.

Het carpool syndroom

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) ontstaat als gevolg van een geknelde zenuw in je pols. Dat kan je hinderen in je professionele activiteiten en bij je huishoudelijke taken. Handtherapie met een (nacht)spalk, stabiliserende oefeningen en (houdings)adviezen verbeteren dit. Woon je in de regio Delft en heb je last van handklachten. Dan kan en Behandeling handklachten Delft je helpen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *