verder lekker lezen

Babyhapjes voor een baby vanaf 6 maanden

babyhapjes 6 maanden

Een kindje van 6 maanden mag naast moedermelk en flesvoeding ook al kleine hapjes mee-eten met de pot. Denk er verschillende soorten groenten, fruit en aardappelen. Deze producten kun je zelf tot een papje maken en met elkaar mengen. Hierdoor krijgt je kindje de aanvulling van de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn op deze leeftijd. Je kunt speciale potjes met houdbare of verse babyhapjes kopen of zelf hapjes klaarmaken. 

Babyhapjes bij 6 maanden

Het belangrijkste is dat je de hapjes afwisselt. Zo is het in de regel gezond om elke dag een andere kleur te kiezen qua groente en fruit. Hierdoor weet je zeker dat er verschillende nutriënten afgewisseld worden. De nutriënten bestaande uit vitaminen en mineralen verschillen namelijk per soorten groenten en fruit. In een andere kleur groente en fruit zitten verschillende nutriënten. Het neemt wel een beetje extra tijd in beslag naast het koken, het aanvullen met gezonde potjesvoeding is dan ideaal. 

Verschillende soorten babyhapjes

Voor baby van zes maanden zou je dus vooral veel groente en fruit kiezen aangevuld met af en toe andere producten zoals aardappel. Een gezond groen hapje is bloemkool met broccoli. Een ander voorbeeld is een zacht hapje van witlof die je kunt combineren met appeltjes en kruimige aardappelen. Door fruit toe te voegen wordt het niet te bitter, maar laat je baby wel kennismaken met deze smaak. De zoetheid van de Elstar appels en de basissmaak van aardappel kun je ook met andere producten combineren zoals bijvoorbeeld venkel en wortel. Wortel is ook een product wat je al met heel veel andere dingen kan combineren zoals aardbeien, bieten en bloemkool. Wortelpuree past daarnaast heel goed bij pompoen. 

Met doperwten en courgette kun je ook veel hapjes maken.  De meest neutrale producten zijn dan ook bloemkool, wortel, doperwten, courgette, pompoen en broccoli. Deze producten zijn makkelijk te combineren verschillende soorten fruit en groenten. Er zijn veel leuke sites waar je nog veel meer lekkere babyhapjes kunt vinden. Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *